Ny klimapolitik og klimaplan på vej

Vi kan noget med klima i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her laver vindmøller og solpaneler naturens kræfter om til grøn energi. Her arbejder erhvervslivet aktivt med grønne forretningsmodeller. Her lever mennesker i og med naturen. Og nu skal vi vise, hvilke kræfter der gemmer sig i Vestjylland – både kræfterne i naturen, og kræfterne i vores fællesskaber.
 

Klima-neutrale og klima-robuste i 2050

Sammen med 95 andre danske kommuner har Ringkøbing-Skjern Kommune forpligtet sig på nogle ambitiøse klimamål. Vi vil være klimaneutrale senest i 2050 – det betyder, at vores udledning af CO2 og andre klimagasser skal helt i bund. Vi vil også være klimarobuste i 2050. Det betyder, at vi vil sikre, at vi kan imødegå de klimaforandringer, vi ved der er på vej – mere regn, mere vind, længere tørkeperioder.

I den nye klimapolitik og handlingsplan skal Ringkøbing-Skjern Kommune ikke bare vise, hvad man kunne gøre for at nedbringe CO2-udledningen. Vi skal vise, hvad vi vil gøre. Men klimaplanen handler ikke kun om kommunen. Den handler også om alle dem, der virkelig har mulighed for at rykke på klimadagsordenen. Derfor undersøger vi, om vi kan indgå partnerskaber med landbruget og det brede erhvervsliv, om at løfte i flok for at nå målene. 


Mange bække små

At løfte i flok handler også om alle os, der bor i kommunen. Enhver indsats nytter, og det er bedre at mange gør noget end at få gør meget. Derfor er lige præcist din indsats også vigtig, og derfor vil vi selvfølgelig også gerne have dine ideer til klimaarbejdet i kommunen. De næste måneder har du mulighed for at komme med input til klimaplanen via portalen voresklima.rksk.dk