Projekter

Ringkøbing-Skjern Boligforening har netop færdiggjort første etape af boligprojektet Fjordudsigten i Naturbydelen, og nu flytter beboerne ind. De såkaldte passivhuse er bygget så energivenligt, at de slet ikke skal tilsluttes fjernvarmenettet.

Læs mere

Videbæk Energiforsyning har på baggrund af regeringens pulje om tilskud til udrulning af fjernvarme indledt en undersøgelse af at sende fjernvarme fra Videbæk til Vorgod-Barde. I 2021-2024 giver staten tilskud på 20.000 kr. pr. husstand, hvis man omlægger til fjernvarme.

Læs mere

Her kan du se liveoptagelsen fra informationsmødet.

Læs mere

Turister og gæster skal kunne lade elbilen op, når de besøger Naturens Rige. Derfor går kommunen forrest med at etablere ladestandere. Byrådet har bevilget 1 mio. kr. til projektet. 800.000 kr. går til hurtigladere i Hvide Sande, Ringkøbing, Tarm og Videbæk samt til et mindre antal langsomme ladere strategiske steder i kommunen.

Læs mere

COBEN er et EU-projekt, som fokuserer på at involvere borgere i den grønne omstilling. Ringkøbing-Skjern Kommune deltog i tre et halvt år fra 2016 med ni delprojekter, der nu er gennemført. Fra 2020 fortsætter kommunen med tre projekter inden for transportområdet.

Læs mere

Kan græs fra lokale marker erstatte klimabelastende soyabønner fra Kina? Det undersøger en arbejdsgruppe under Energirådet, forankret i Erhvervsrådet og med deltagelse af Vestjysk Landboforening og andre private virksomheder.

Læs mere

Varmepumper og solceller gør livet grønnere for sommerhusudlejere og deres gæster.

Læs mere

Syv førende danske energibyer har dannet deres eget netværk med fokus på byernes og lokalsamfundenes aktive rolle i den grønne omstilling.

Læs mere

I Ringkøbing-Skjern Kommunes Energisekretariat er ECSMV’s projektsekretariatet placeret. ECSMV (udtales easy SMV og betyder Energieffektivisering og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midtjylland.)

Læs mere

Gennem GRO vejleder Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd gratis lokale virksomheder i grøn omstilling i form af energioptimering, ressourceudnyttelse og veluddannede medarbejdere. GRO står for Grøn Ressource Optimering

Læs mere

Som en af de første kommuner i Danmark arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune nu med Klimaregnskaber. Vi har siden 2007 opgjort det lokale Energiregnskab for hele den geografiske kommune, se figuren herunder.

Læs mere

Interesserede borgere har frem til starten på Corona-nedlukningen i foråret 2020 kunnet låne kommunens elbil, f.eks. på en hverdag eller i en weekend, og har på den måde kunnet afprøve hverdagen som elbilist.

Læs mere

Biomasse  

Strategiske energiplaner  

Klima- og energiregnskab  

Landsbyenergi  

Energilaboratoriet  

Vedvarende energi  

EGLA  

Grøn transport  

Klimaplan