Her ses kommunens elbil

Energi2020s elbil

Interesserede borgere har frem til starten på Corona-nedlukningen i foråret 2020 kunnet låne kommunens elbil, f.eks. på en hverdag eller i en weekend, og har på den måde kunnet afprøve hverdagen som elbilist.

Bilen er en Nissan Leaf 2.0 og den bruges til dagligt af medarbejder i kommunens administration. Den kan bookes til tjenestekørsel.

Kommunen har tidligere udloddet elbilen i forbindelse med konkurrencer og kampagner, og tidligere også lånt den ud til borgere, der havde et særligt formål. Eksempelvis har en lokal Instagramblogger lånt elbilen til en tur rundt i Naturens Rige for at lede efter særlige steder at fortælle om.

Formålet med det gratis lån har været at give interesserede det sidste puf, inden de beslutter sig for en elbil. Langt de fleste får aflivet myten om, at rækkevidden på elbilen er et problem.

Fra Energisekretariatet skal lyde en opfordring til at prøvekøre en af de efterhånden mange elbiler, der i dag findes på markedet. Elbiler kan afprøves hos de lokale bilforhandlere.